Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Bingöl Üniversitesi'ni ziyaret etti

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ile Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Elmastaş arasında  "Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi" kapsamında “Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma” alanında pilot üniversite seçilen Bingöl Üniversitesi ile aynı kapsamda işbirliği ve iki üniversite arasında yapılabilecek farklı işbirliklerinin değerlendirildiği bir toplantı gerçekleştirildi.

Her iki üniversite rektörünün yanı sıra Bingöl Üniversitesi akademisyenlerinin de katıldığı toplantıda Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma alanında ortak araştırmalar yapılması, iki üniversite arasında daha önce imzalanan protokol kapsamında laboratuvarların daha yoğun kullanılması ve arıcılık faaliyeleri için atılacak yeni bazı adımlarda üniversiteler arasında işbirliği yapılması kararları alındı.

Ziyaret, Bingöl Üniversitesi Araştırma Laboratuvarları ve Arıcılık Merkezi ile arcılık faaliyetlerinin sürdürüldüğü alanların gezilmesiyle sona erdi.