Bitlis’in Kurtuluşunun 106. Yıl Dönümü Kutlandı

Bitlis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü kutlamalarına Atatürk Mahallesi Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende konuşma yapan Bitlis Valisi Oktay Çağatay, tarihimizdeki kahramanlık destanlarından birinin de 106 yıl önce Bitlis'te yazıldığını belirterek “Milletimizin bağımsızlıktan asla vazgeçmeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir” dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından Bitlis konulu şiirler okunurken, Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen spor yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Tören akabinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Bitlis’in Kurtuluşunun 106’ncı yıl dönümü dolayısıyla Bitlis Belediyesinin düzenlediği Büyük Bitlis Buluşmaları etkinlikleri kapsamında açılan stantları gezerek Bitlis Eren Üniversitesi standına gelen ziyaretçileri ağırladı.

Törene Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler ve Cemal Taşar, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanglay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İbrahim Güven, kurum amirleri, sporcular ve vatandaşlar katıldı.